Sektörel

Doğuş Otomotiv BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5. Kez Yer Almayı Başardı

Doğuş Otomotiv, Borsa İstanbul’da işlem gören ve sürdürülebilirlik konusunda başarı gösteren şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5’inci kez yer aldı.

Otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik vizyonuyla çevre, toplumsal kalkınma, etik ve yönetişim alanlarında geliştirdiği uygulamalarla birçok başarılı çalışmaya imza atan Doğuş Otomotiv, BIST Sürdürülebilirlik endeksinde üst üste 5’inci kez yer almayı başardı. Sosyal, çevresel, ekonomik performansları ve finans dışı risk yönetimi anlayışıyla yürüttüğü stratejik sürdürülebilirlik yönetimi uygulamaları Doğuş Otomotiv’i bu yıl da endekste yer alan şirketler arasına taşıdı. Aralık 2020 ile Ekim 2021 döneminde endekste yer alacak Doğuş Otomotiv bu zorlu dönemde de sürdürülebilirlik hedeflerinden ödün vermeden çalışmalarına devam etmeyi hedefliyor. 

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, şirketlerin, doğal kaynakların tükenmesi, su kaynaklarının azalması, sağlık, güvenlik, istihdam gibi Türkiye ve dünya için önemli olan sürdürülebilirliğe ilişkin meselelere nasıl yaklaştıklarını ortaya koyuyor. 2014 yılında kurulan endekste bu yıl, EIRIS tarafından yapılan bağımsız değerlendirmeler sonucunda 58 şirket yer aldı.

İlgili Haberler

ODMD Gladyatör Ödülleri On Dördüncü Kez Sektörü Buluşturan Heyecanlı Bir Tören ile Sahiplerini Buldu

patron

TOKKDER’den Motorlu Karavanlardaki Yeni ÖTV Düzenlemesiyle İlgili Açıklama

patron

Yandex ve Huawei’den İş Birliği

patron