Test Sürüşü

Isuzu D-Max V-Cross

Türkiye’de üretimi durdurulan Isuzu D-Max baştan sona yenilenen versiyonuyla yollarımızda görülmeye başlandı. Yeni ve teknoloji yüklü D-Max’i sizler için inceledik.

Önceki makyajlı versiyonda 1.9 litre dizel motoru ile dikkatleri üzerine toplayan D-Max, baştan sona yenilenerek aynı motorla pazara sunuldu. Oldukça dikkat çekici ön hatlara sahip olan araç yenilikçi çizgileri ve Bi-LED farları ile tam anlamıyla göz dolduruyor. 

Test aracımız modelin en üst donanım paketi olan V-Cross’du. Araçta ilk dikkatimizi çeken detay yurt dışında satılan V-Crosslarda standart olan çamurluk dodiklerinin Türkiye’de satılanlarda bulunmayışı. Mat siyah boyalı ön panjur ve jantlar tasarıma büyük katkı sağlıyor. Kromaj odaklı bir markadan kromajsız bir markaya dönüşüm tam da pazarın ihtiyaçlarına dönük bir adım olmuş.

Yeni Isuzu D-Max sadece tasarımda değil, teknolojik donanımlar konusunda da çağ atlamış. Araçta, (ADAS) ileri sürüş destek sistemleri olarak adlandırılan Adaptif Hız Sabitleme,  Kör Nokta Algılama, Stereo Kamera Sistemi, Arka Radar, Trafik İşareti Tanıma, Yağmur ve Işık Sensörleri yer alıyor. Bunlara bağlı olarak Çoklu Çarpışma Önleyici Otomatik Fren Sistemi ve Şerit Takip Sistemi de donanıma dahil edilmiş. Yeni D-Max sürücüsünü güvende hissettirmeyi başarıyor ancak Çarpışma önleyici sistem çok sık devreye giriyor ve sürücüyü tedirgin ediyor. Sistemin 3 seviyede hassasiyet ayarı var. Bu ayarlara araç hareket etmiyorken kadranların olduğu ekrandan ulaşmak mümkün. Biz hassasiyeti en düşük seviyeye kadar indirdik ancak binek otomobillerde alıştığımız seviyelerin çok üzerinde sıkça devreye girmesine engel olamadık. Nihayetinde tamamen kapattık. 

Çift bölgeli dijital klima ile farkını ortaya koyan model, piano black detaylar, muhteşem ön konsolu ve kalite hissi yüksek iç malzemeleri ile rekabette yerini alıyor. Önceki versiyonda olduğu gibi yeni D-Max’te de üzerine Türkiye’de sonradan takılan 9 inç dokunmatik özellikli multimedya ekran bulunuyor. 8 hoparlör ile desteklenen müzik sistemi tatminkar. Bu sistem sayesinde kullanıcıya kablosuz Apple Car Play ve Android Auto bağlantısı sunuluyor. Sürücü ve yolcu koltuk ısıtmayı da unutmayalım. 

Yeniden tasarlanan ön ve arka süspansiyon sayesinde daha iyi frenleme ve daha güvenli bir sürüş sağlanmış. Offroad kabiliyeti de artan araç 800mm sudan geçebiliyor ve 4×4 olanlara elektronik arka diferansiyel kilidi eklenmiş. Yeni D-Max 30.5 derece yaklaşma, 24.2 derece uzaklaşma, 35 derece tırmanma ve 49 derece yan eğim geçişi özelliklerine sahip. 

6 ileri otomatik şanzımanla desteklenen 1.9 litre hacimli Common-Rail VGS turbo dizel 4 silindirli motor 163 Hp güç ve 360 Nm tork üretiyor. Bu motor D-Max’i MTV avantajı ile rakiplerinden ayırıyor. 1.9 motor önceki versiyonla aynı olmasına karşın yenilenen yazılımı sayesinde daha seri hale gelmiş, ancak bu serilik araca artan yakıt tüketimi olarak yansımış.

Son olarak aracını kişiselleştirmeyi sevenler için kötü bir haberimiz var. Maalesef henüz yeni D-Max için piyasada pek aksesuar bulunmuyor. Jant-lastik özelleştirmesi dışında bir süre daha araçlarınızı standart kullanmanız gerekecek. 

İlgili Haberler

Ford Kuga

patron

Chery TIGGO 7 Pro

patron

BMW 320i First Edition Luxury Line

patron