Yenilik

Autoshow Mobility 2021’de Subaru’dan İki Yeni Model Lansmanı

Subaru, 14-26 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan Autoshow Mobility 2021 Fuarı’nda önemli yeniliklerini ilk defa Türk tüketicisiyle buluşturacak. Online olarak düzenlenecek fuarda, Subaru markası 5. Salon’da yerini alıyor. Yeni Dijital Fuar konseptinin teknolojik içeriğini güçlendirmek ve sıra dışı bir tüketici deneyimi yaşatmak adına Subaru birçok farklı içeriği fuar ziyaretçileriyle buluşturacak. Öncelikle mevcut Subaru XV ve Subaru Forester e-BOXER’ın yanında, yılın son çeyreğinde satışa sunulacak olan Yeni Subaru Forester e-BOXER da ilk defa Türk otomobil meraklıları tarafından detaylı bir şekilde incelenebilecek. Subaru’nun fuardaki en önemli sürprizlerinden biriyse önümüzdeki döneme damga vuracak olan markanın ilk tam elektrikli otomobili Subaru SOLTERRA olacak. 

Bütün bu yeniliklerin en iyi şekilde incelenebilmesi için Subaru teknolojinin tüm avantajlarından yararlanan bir 3D stand tasarladı. Subaru markasının doğa ile uyumlu olan karakterine atıfta bulunan kamp ve off-road alanından çıkıp arka duvara baktığınızda, markanın geçmişinden bugüne bir yolculuk yapılabilecek. Standın arka duvarında yer alan büyük ekranda Subaru tarihçesi yer alırken, yeni Subaru Forester e-BOXER tanıtım videosu da izlenebilecek. Bunun dışında interaktif bir deneyim için stand içerisindeki kiosktan birçok farklı deneyime erişilebilecek. 

Subaru ile ilgili gelişmelerden ilk ağızdan haberdar olmak isteyenlerin verilerini güvenle kaydedebileceği alan ve Subaru Satış Danışmanları ile canlı görüntülü görüşme gerçekleştirilebilecek chat bölümü kioskun en önemli deneyim merkezleri olacak. Bunun dışında Test Sürüşü randevusu almak ya da Subaru Aksesuarları hakkında bilgi almak da mümkün olacak. Subaru’nun geleceğe ışık tutan teknolojileri hakkında bilgiler, Subaru deneyiminin ilk ağızdan dinlenebildiği “Subaru’yu Sahiplerinden Dinleyin” video serisi ve Satış Sonrası desteği için gerekli bağlantılar da kioskun diğer içerikleri arasında olacak. 

Fuara katılım için http://www.odd.org.tr/autoshow2021/ adresli fuar sayfasından kayıt yapmak yeterli olacak.

Fuarda Subaru yenilikleri göz dolduracak

  1. Subaru Forester e-BOXER

Subaru Autoshow 2021’de Yeni Subaru Forester e-BOXER’ı görücüye çıkartacak. Yeni Forester e-BOXER, iç ve dış tasarımından kullanışlılık detaylarına ve teknolojisine kadar bir dizi yenilemeyle önümüzdeki dönemin değişen beklentilerini karşılamaya aday bir otomobil. Tasarımında Subaru felsefesinin dışavurumunu taşıyan Yeni Forester e-BOXER, iç mekanındaki kalite artışı ve farklılaşan kullanıcı beklentilerini karşılamak için sahip olduğu detay düzenlemeleriyle her zamankinden daha etkileyici bir hale bürünüyor.

2022 Subaru ürün gamında Forester’ın Xclusive versiyonunun yanında geçtiğimiz yıl satışa sunulmaya başlanan Sport versiyonu da yer almaya devam edecek.

  • Bu değişimleri gösteren en işlevsel yenilikler, el hareketleriyle kumanda edilebilen klima sistemi, kamp kültürünü içselleştirmiş olan Subaru müşterisinin çok işine yarayacak bagajın tavan kısmında yer alan yeni asma kancaları ve markayı otonom sürüşe bir adım daha yaklaştıran 4. Nesil EyeSight sistemi olarak örneklenebilir. 
  • Forester e-BOXER’ın zaten çok sevilen sürüş özellikleri de elden geçirildi. Yeni Forester e-BOXER, süspansiyon sisteminde yapılan iyileştirmelerle hem gövde hareketleri hem de zemin titreşimleri konusunda geliştirildi. 
  • Arazi sürüşü destek sistemi X-Mode’un sürücülere desteğinin daha da güçlenmesi için de bir dizi düzenleme yapıldı. 
  • Arkadan gelen araçların farlarının gözü rahatsız etmemesi için Otomatik Kararan Dikiz Aynası da araçtaki yenilikler arasında yer alıyor. 

Forester 2.0i e-Xclusive versiyonunun iç ve dış tasarımındaki yenilikler:

  • Üç yeni gövde rengi Su Yeşili, Zümrüt Yeşili ve Bronz Kahve 
  • Ön tampon, ön ızgara ve ön farlar yenilendi, 
  • Sis lambası çerçeveleri üç çizgili bir tasarıma sahip oldu.
  • Forester yeni arka tampon koruması ve yeni 18 inç jantlara kavuştu.
  • İç tasarımda kullanılan malzemelerde de kalite iyileştirmeleri gerçekleştirildi.
  • Aracın içinde ön ve arka koltuk döşemelerinde, kapı pervazlarında, ön konsol kapağında ve ön konsol yan dekorasyonunda yeni kabin içi doku materyalleri kullanıldı.  

Forester 2.0i e-Sport versiyonunun iç ve dış tasarımındaki yenilikler:

  • Yan ayna kapakları, tavan spoiler yanları ve arka bagaj üstü aksesuarı geometrik dokulu bir tasarıma sahip oldu.
  • Gösterge paneli tasarımında, yan ve orta havalandırma ızgarası çerçevelerinde, orta konsol ön süslemesinde, arka koltuk havalandırma ızgaralarında daha şık ve sportif bir görünüm için Blaze Gun-metal (Mat Siyah) boya kullanıldı. 
  • Direksiyon simidi, vites topuzu ve X MODE kumandası da kırmızı-turuncu detaylara sahip oldu. 
  • Bu değişime paralel olarak vites topuzu kapağında da şık kırmızı-turuncu dikişler yer alıyor.

Yeni Forester’daki teknolojik iyileştirmeler:

Subaru’nun kendi Ar-Ge departmanı tarafından 1980’li yılların sonunda geliştirilmeye başlanan ve 2008 yılında satışa sunulan araçlarda kullanılmaya başlanan EyeSight sistemi pazardaki en güvenilir sürüş kontrol sistemlerden birisi olarak kabul ediliyor. Subaru’nun 2020’li yılların sonunda kadar sürücüsüz araca geçiş hedefi doğrultusunda istikrarlı bir şekilde geliştirdiği kusursuz ve tamamen Subaru mühendisliğiyle hayata geçirilen yarı otonom sürüş sistemlerinin en iyi örneği olan EyeSight sistemi, gelecekte kullanılacak olan sürücüsüz aracın da temelini oluşturuyor. Bu sistemi Türkiye’de satışa sunulmakta olan tüm Forester ve XV modellerinde standart donanım olarak sunuluyor. 

Mevcut Subaru modelleri adaptif hız sabitleme sistemi sayesinde öndeki araç ile mesafesini otomatik olarak ayarlayabiliyor, EyeSight sayesinde de acil durumlarda tamamen fren yaparak eşsiz bir güvenlik sunuyor. Subaru yakın bir gelecek içinde, kendi kendine gidebilen, sıkışık trafikte fren yaparak duran, trafik açıldığında yeniden hareket edebilen, şeritlere uygun olarak ilerlemesini sürdüren modelleri de sunmayı planlıyor.

Bütün bunların yanında en önemli yenilik payesiyse tartışmasız 4. nesil EyeSight tarafından alınacak. EyeSight kameraları artık ön camın içine entegre edilmiş durumda. Böylece kameraların algılama açıları neredeyse iki katı kadar genişlemiş oldu. Özellikle virajlarda ve kavşaklardaki Çarpışma Öncesi Frenleme performansı artırıldı. Stereo kameraların daha genişleyen açısı sayesinde, sistem, özellikle geceleri kavşaklarda görülmesi zor olan yayalar ve bisikletlileri tanıyarak çarpışmadan kaçınmayı daha da fazla destekliyor. Yeni bütünleşmiş yapı sayesinde sürücülerin yanlışlıkla lense dokunma olasılıkları ortadan kaldırıldı. Camın çevresinde obje koyulmaması gereken alan da küçültülmüş oldu. Sistemin yazılım algoritması da geliştirildi. Kazaların en sık gerçekleştiği kavşaklarda bile çarpışmadan kaçınma büyük ölçüde artmış oldu.

  • Sürücü Takip Sistemi (Yüz Tanıma sistemi), yeni eklenen el hareketi tanıma fonksiyonuyla donatıldı. 
  • Temassız Klima Ayarı: el yumruğunun açık veya kapalı olmasına göre yüz tanıma sistemi klima ısısını artırıyor veya azaltıyor)
  • E-Active Shift Control özelliği sayesinde viraj performansında büyük ölçüde iyileştirme sağlandı. 
  • Yeni Nesil EyeSight (4. Nesil): Ön camın içine entegre edilmiş ve yazılım algoritması geliştirilmiş EyeSight Stereo kameraları:
  • EyeSight kameraları artık ön camın içine entegre edilmiş durumda: kameraların algılama açıları neredeyse iki katı kadar genişlemiş oldu.
  • Yeni entegre yapı sayesinde sürücülerin yanlışlıkla lense dokunma olasılıkları ortadan kaldırıldı. 
  • Özellikle virajlarda ve kavşak dönüşlerindeki Çarpışma Öncesi Frenleme performansı artırıldı. 
  • Stereo kameraların daha genişleyen açısı sayesinde, sistem, özellikle geceleri kavşaklarda görülmesi zor olan yayalar ve bisikletlileri tanıyarak çarpışmadan kaçınmayı daha da fazla destekliyor. 

EyeSight’a yeni eklenen özellikler:

Otonom Acil Manevra Desteği 

Kazadan kaçınmak için kullanılan sistemlerin en yeni sürümlerinden bir tanesi olan bu yardımcı, son anda ortaya çıkan ve çarpışma önleyici frenlemenin dahi yeterli olmadığı durumlarda, stereo kameralar ve arka radarları kullanarak etrafı tarıyor ve eğer yan şeritte yeterli ve güvenli alan varsa direksiyona müdahale ederek sürücünün aracı çarpışmadan kaçırmasını sağlıyor.

Acil Durum Şeritte Kalma Asistanı 

Şerit değiştirme manevrası sırasında sürücünün göremediği kör açıları tarayan sistem, eğer bu alanlarda bir engel varsa sürücüyü sesli ve görsel efektlerle uyarıyor ve gerekli hallerde direksiyona müdahale ederek şeritte kalmasını sağlıyor. Sistem aynı yönde gidilen araçları algıladığı gibi karşı yönden gelen araçları algılayabiliyor ve olası kazaları önlüyor. Örneğin otoyolda şerit değiştirmeye çıkarken arkadan çok hızlı gelen bir aracı veya arkadaki aracın da eşzamanlı olarak sollamaya çıktığını tespit ederek sürücüyü sesli ve işaretli olarak uyarıyor ve direksiyona hafifçe müdahale ederek aracın şeridine geri dönmesini sağlıyor.

Şerit İhlal Koruması 

Yeni kullanılmaya başlanan geniş açılı stereo kameralar sayesinde şerit takip sistemi bir adım daha ileri giderek artık sadece şerit çizgilerini değil asfaltın bittiği yeri de görebiliyor ve gerekli uyarıları ya da düzeltmeleri yapabiliyor. Bunun açılımı, Subaru Forester’ın sadece şeritlerin net bir şekilde göründüğü bakımlı yollarda değil, şeritlerin olmadığı kırsal yollarda bile yolun bittiği yeri algılayabilmesi. Bu da Subaru müşterilerinin araçlarıyla her yere gidebilme felsefesini destekliyor. 

Şerit Ortalama Fonksiyonu 

Otonom sürüşe en yakın hisleri sağlamak için Subaru Forester, artık şeritleri aşmayı engellemenin yanında kendisini şeritlerin ortasında da konumlandırabiliyor. Sistem adaptif hız sabitleme sistemiyle birlikte çalışarak hem öndeki aracı hem de şeritleri algılayarak şeridi ortalıyor ve özellikle uzun ve monoton şehirlerarası otoban sürüşleri sırasında sürücünün yükünü büyük ölçüde hafifletiyor.

Bu geliştirmeleri sürücüsüz araca doğru giden yolda bir başka yeni önemli bir adım olarak görebiliriz.

  • Fuardaki bir diğer yenilik de de Subaru’nun tam elektrikli aracı SOLTERRA.

“SOLTERRA”, Doğa ile bir arada yaşamı hedefleyen Subaru’nun ilk küresel tam elektrikli aracı. 

Subaru’nun SUV’u SOLTERRA, tam elektrikli araçlara özel e-SUBARU GLOBAL PLATFORM üzerine tasarlandı. Subaru ve Toyota ile ortaklaşa geliştirilen e-Subaru Global platformu, aracın ön, orta ve arka kısmı gibi birçok modülünü ve aksamını ortak hale getirerek, tek bir altyapı üzerinde farklı araç türlerinin verimli bir şekilde üretilmesini sağlıyor. İki şirket, tecrübe ve bilgi birikimlerini tamamen yeni bir platform oluşturmak için bir araya getirirken, Subaru, her zaman peşinde olduğu üstün pasif güvenlik ve araç dengesini de bu özel BEV (Batarya Beslemeli Elektrikli Araç) platformunda hayata geçirmeyi hedefliyor.

Sadece altyapı değil, yeni SUV “SOLTERRA” da Subaru ve Toyota tarafından ortaklaşa geliştirildi. Bu kapsamlı iş birliği; ürün planlaması, tasarım ve performans değerlendirmelerini de içeriyor. Bu geliştirme kapsamında iki şirket, Subaru’nun uzun yıllara dayanan dört tekerlekten çekiş (AWD) teknolojisi ile Toyota’nın olağanüstü araç elektrifikasyon teknolojisinden gelen güçlerini, yalnızca tam elektrikli bir aracın sunabileceği özelliklere sahip yeni bir SUV oluşturmak için birleştirdi.

“SOLTERRA” adı, “Güneş” ve “Dünya” anlamına gelen Latince kelimeler olan “SOL” ve “TERRA” sözcüklerinin birleşiminden oluşuyor. Subaru, yeni elektrikli aracına bu adı, doğaya duyduğu minnettarlığı göstermek ve müşterileriyle birlikte doğayla uyum içinde yaşama biçimini daha da geliştirirken, geleneksel Subaru SUV araçların istenilen her yere gidebilme yeteneklerini tam elektrikli bir araçta sunma taahhüdünü de yerine getirmek için verdi.

SOLTERRA, 2022’nin ortasında Subaru ürün gamındaki yerini alacak.

  • Subaru XV

Subaru Türkiye satışlarının %80’ini oluşturan Subaru XV özellikle son dönemde artan doğaya dönüş akımında Subaru’nun ayrıcalıklı konumunu bir kez daha güçlendiriyor. Subaru Global Platformu üzerinde inşa edilen XV, hem BOXER motorunun sağladığı yere yakın ağırlık merkezi hem de bir Subaru imzası olan benzersiz 4 tekerlekten çekiş sistemiyle şehir hayatına alternatif geliştirmek için biçilmiş kaftan. 

XV, tüm versiyonlarda standart olarak sunulan EyeSight ve gelişmiş güvenlik sistemleri sayesinde kendisinden üst sınıftaki rakiplerinden bile daha yüksek güvenlik seviyesine sahip. Çarpışma Önleyici Frenleme, Adaptif Hız Kontrolü, Trafikte Hareket Uyarısı, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Geri Manevra Trafik Uyarısı, Ön ve arka Görüş Kamerası, Uzun Far Asistanı ve Adaptif LED Farlar, XV’nin sürücüsüne yardımcı olabildiği ve hem sürücüsüne hem de yolcularına tamamen güvenli bir yolculuk ortamı sağladığı sistemler arasında.

Subaru XV’nin öne çıkan özellikleri:

Subaru Global Platformu üzerine inşa edilen XV, ağırlık merkezi yere yakın Boxer Motoruyla son derece dengeli bir sürüşe sahip. Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemi ve 22 cm minimum yerden yüksekliği ile arazi koşullarında rahatlıkla yol alabilen bir otomobil.

Subaru XV, tüm versiyonlarda standart olarak sunulan EyeSight ve Gelişmiş Güvenlik sistemleri sayesinde kendisinden üst segmentteki rakiplerine eş güvenlik özelliklerine sahip. 

  • Çarpışma Önleyici Frenleme,
  • Adaptif Hız Kontrolü, 
  • Trafikte Hareket Uyarısı, 
  • Şerit İhlal Uyarısı, 
  • Şeritte Kalma Asistanı, 
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi, 
  • Geri Manevra Trafik Uyarısı, 
  • Ön ve arka Görüş Kamerası, 
  • Uzun Far Asistanı
  • Adaptif LED Farlar 

Subaru XV’nin, birçok markada olmayan veya opsiyonel olan ısıtmalı ön koltuklar kış aylarında büyük bir konfor sağlıyor.

Üzerinde anahtar taşımadan koşu, yüzme veya sörf yapmaktan hoşlanan sporcular için çok faydalı bir özellik olan Pin Kodlu Giriş Sistemi de XV’de standart.

XV Xclusive versiyonunda Deri Döşeme ve Cam Tavan seçeneği de standart olarak mevcut.

İlgili Haberler

Yeni Škoda Superb Dünya Prömiyeriyle Tanıtıldı

patron

Škoda D SUV Modeli Kodiaq’ın Yeni Neslini Tanıttı

patron

Yeni BMW 5 Serisi Ağustos’ta Türkiye’de

patron